Recept
« Terug naar recepten
Tajine: kip bedolven onder de ajuin met heerlijke kruiden
PT180M
Tajine: kip bedolven onder de ajuin met heerlijke kruiden
Een heerlijk tajine: kip bedolven onder de ajuin met heerlijke kruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: kip bedolven onder de ajuin met heerlijke kruiden te bereiden
Kippenbouten even aanbakken evenzeer de spekblokjes in een beetje boter en olijfolie.
Ajuinen grof snijden.
Sjalotjes grof snijden.
Look fijn snijden.
Goudajuintjes heel laten.
Dit alles in de tajine samen met de kippenbouten en de kruiden, niet de jenever vergeten.
Deksel op de tajine en laat het nu maar rustig sudderen.
Ajuinen grof snijden.
Sjalotjes grof snijden.
Look fijn snijden.
Goudajuintjes heel laten.
Dit alles in de tajine samen met de kippenbouten en de kruiden, niet de jenever vergeten.
Deksel op de tajine en laat het nu maar rustig sudderen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt:
Maar met een tajine je moet het in huis hebben is onvoorstelbaar, het vlees is super mals. Ik laat het een 3 tal uurtjes op zeer laag pitje gaar worden een echte aanrader. En het voordeel is het wordt geen pap. Anders even googlen dan zie je de voordelen van een tajine. Groetjes van ons 3tjes :);):p