KookJij

Tajine: kip bedolven onder de ajuin met heerlijke kruiden

Een heerlijk tajine: kip bedolven onder de ajuin met heerlijke kruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine: kip bedolven onder de ajuin met heerlijke kruiden te bereiden

Kippenbouten even aanbakken evenzeer de spekblokjes in een beetje boter en olijfolie.
Ajuinen grof snijden.
Sjalotjes grof snijden.
Look fijn snijden.
Goudajuintjes heel laten.
Dit alles in de tajine samen met de kippenbouten en de kruiden, niet de jenever vergeten.
Deksel op de tajine en laat het nu maar rustig sudderen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Els, kan natuurlijk ook in een pan.
Maar met een tajine je moet het in huis hebben is onvoorstelbaar, het vlees is super mals. Ik laat het een 3 tal uurtjes op zeer laag pitje gaar worden een echte aanrader. En het voordeel is het wordt geen pap. Anders even googlen dan zie je de voordelen van een tajine. Groetjes van ons 3tjes :);):p
Els

Els zegt:
En hoelang ga je dit sudderen? Kan natuurlijk ook in de pan?:)