KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Tacotaart

Lekker voor de luie zondag of voor drukke dagen, je kan dit een dag op voorhand maken en opwarmen. Als je ook het sap van de tomatenstukjes gebruikt kan je de bodem beter eerst even kort voorbakken in de oven.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. De uien en paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
  2. De knoflook en pepers fijnhakken.
  3. Het gehakt met de tacokruiden mengen en even laten rusten.
  4. Het gehakt rul bakken maar niet bruin.
  5. De tomatenstukjes, paprika, ui, pepers en knoflook meebakken.
  6. Als laatste de mais meewarmen.
  7. Een springvorm bekleden met de deeg voor hartige taart.
  8. De eieren loskloppen.
  9. Het gehaktmengsel in de springvorm doen, goed verdelen en de geklopte eieren erover schenken.
  10. Bestrooien met geraspte kaas naar keus, ikzelf gebruik altijd een combinatie van belegen kaas en mozarella.
  11. In de voorverwarmde oven van 180C bakken tot de eieren gestold zijn en de kaas gesmolten (c.a.40 minuten).
  12. Serveren met een lekkere frisse salade.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Ik maak dit regelmatig op dagen dat ik niet veel tijd heb, de oven doet het werk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

michel van Beek

zegt:
Heerlijk recept ! Zorg er wel voor dat e.e.a. goed uitlekt, anders wordt de taart toch echt iets te nat.
Ik heb er wel wat extra peper en knoflook in gedaan en een ons meer gehakt gebruikt.
Erg smakelijk !!!!
rien zuiddam

zegt:
Mmmm lekker hoor, bedankt.

Groetjes
Carla Oosterbaan

zegt:
Ik maak de tacotaart bijna hetzelfde, geen eieren en bladerdeeg. Ik gebruik hier vier of 5 tacobodems voor. De onderste smeer ik aan bovenkant in met salsa saus , daar bodem groente/vleesmengsel. tacobodem insmeren met knoflooksaus, deze leg je bovenop het groentemengsel, andere kant weer insmeren met salsa saus, deze weer bedekken met groentemengsel en weer knoflooksaus bedekte kant taco hierop leggen. proces herhaal tot groente/vleesmengsel op is eindegen met tacobodem. Deze bestrooien met kaas en parneermeel en klontjes boter erop voor krokante bovenlaag. Bij groente/vleesmengsel kan je ook nog geraspte kaas strooien. Ook erg lekker.
Marinda Mesker

zegt:
Dat word hem voor aanstaande zaterdag! Klinkt lekker & simpel.
monique ottenbros

zegt:
Dankje!
Anna Koudys

zegt:
Ziet er lekker uit, Monique! Ik hou wel van dit soort taarten, eenvoudig en zeer smaakvol!
(Land heb ik voor je aangepast;-))
Groetjes,
Anna.