KookJij

Taart voor de winterse dagen

Een heerlijk taart voor de winterse dagen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taart voor de winterse dagen te bereiden

Oven voorverwarmen op 180 gr.
Appels in blokjes snijden mengen met amaretto en de rozijnen.
Bloem op een hoopje op het aanrecht maak een kuiltje daarin de eieren (zonder schaal natuurlijk) aan de buitenkant van de bloem suiker, boter en een beetje zout.
De eieren met de hand losdraaien en vervolgens de bloem en andere ingredienten eronder mengen.
Als de bloem volledig vermengd is met de ingredienten deze uitrollen.
Neem een taartvorm leg er bakpapier in vervolgens het deeg duw goed aan.
Leg de appeltjes met rozijnen in de taartvorm.
Bak deze gedurende een 20 min in de oven.
Roer de vanille poeder met 4 eetlepels melk los.
De rest van de melk samen met suiker en confituur opwarmen tot aan het kookpunt voeg de opgeloste vanille poeder toe en roer goed.
Haal de taart uit de oven verwijder de taartvorm de pudding over de appels verdelen.
Zet de taart nog een tiental min in de oven.
Laat de taart afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
OK Hilde, bedankt voor je uitleg:)Ik zal bij google kijken. Interessant :)

Groetjes Mia:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo mia7, even bij google gaan kijken , Anco patisseriebloem is samengesteld uit tarwesoorten van zeer hoge kwaliteit. Deze bloem garandeert een perfect eindresultaat bij allerhande culinaire bereidingen. Ze kan worden gebruikt voor het bereiden van sauzen, pannenkoeken, cake, wafels, taarten en allerlei gebak. Groetjes van ons 3tjes :);):p
mia7

mia7 zegt:
Patisserie bloem, nooit van gehoord Hilde. Wat is dit voor een kwaliteit?

In Nederland noemen we dat Patentbloem.
Redactie KookJij.
derbyke

derbyke zegt:
Dorry dank je voor het complimentje je laat maar weten hoe hij was niet panikeren maar het deeg brokkelt vlug bij het snijden. Groetjes van ons 3tjes en een fijn wit weekend :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Klopt, zal het aanpassen moet inderdaad vanillepoeder zijn zoals het in de bereiding staat vermeld, bedankt cherie3 groetjes van ons 3tjes :);):p Fijn wit weekend ;)
Dorry

Dorry zegt:
Weer een lekker recept en altijd mooie foto's, dat maakt het toch wel af hoor, dank je Hilde. Ik ga de taart proberen.
cherie3

cherie3 zegt:
Bedoel je met de 2 eetlepels vanillesuiker de vanillepoeder?
derbyke

derbyke zegt:
Taart juist aangesneden... het deeg brokkelt wel maar wil niet stoefen ze is lekker;-)