KookJij

Surinaamse Eiersalade

Een heerlijke eiersalade met een pittig randje.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Surinaamse Eiersalade te bereiden

  1. Kook de eieren hard (ca. 8 minuten)
  2. Snij de ui fijn en fruit deze in een pan.
  3. Maak een mengsel van de mayonaise, kerriepoeder, chilipoeder en mosterd. 
  4. Voeg dit toe aan de ui en meng het geheel.
  5. Voeg de bosui toe en meng nogmaals.
  6. Snij de eieren in stukjes en voeg deze ook toe en meng het geheel goed.
  7. Voeg naar smaak zout toe en eventueel wat extra chilipoeder.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Ik ben gek op eiersalade en gek op pittig eten. Met dit in het achterhoofd heb ik dit recept gemaakt.
Dit recept is voor ca. 4 personen als bijgerechtje/voor op toastjes. Je kan natuurlijk het recept verdubbelen/halveren om de gewenste hoeveelheid te maken.

Eventueel zou je verse pepers kunnen gebruiken, maar met chilipoeder is de pittigheid makkelijker te "regelen".

Tip: Je kan beter bijkruiden aan het eind dan dat je in het begin er te veel kruiden in gooit!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst