KookJij

Suikerbroodje

Een heerlijk suikerbroodje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
  2. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Bomma
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Suikerbroodje te bereiden

Doe de gist in de lauwe melk. De bloem met de kristalsuiker,de boter,de melk met de gist zeer goed mengen.Het zout laatst toevoegen + de eieren enkneden tot het deeg niet meer kleeft. Laat 15 min. rijzen.Het deeg opnieuw kneden en 1/3 van het deeg apart houden. In de rest ven het deeg de parelsuiker verdelen.Een bolletje vormen en deze in de omslag draaien (= het uitgerolde 1/3).Rijzen 30 min.Bovenkant met een mengsel uit eigeel en een beetje melk bestrijken. Bakken 180°C 35 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anstaats

anstaats zegt:
Weet je dit kan ook perfect in de broodmachine. Doe alle ingredienten in de machine en laat alleen maar kneden en rijzen. Haal het uit de machine en bereid verder zoals na 15 minuten rijzen. Doe in een broodblik of cakeblik en zet in de oven voor ca 45 minuten op 220 graden.
mdc

mdc zegt:
Hallo Linde,
Parelsuiker koop ik bij AVEVE.Probeer eens www.avevetuincentrum.be
Veel geluk.
Groetjes;):p
linde27

linde27 zegt:
waar haal jij parelsuiker ??? oftewel suikerchips