KookJij

Recept voor Stracciatella ijs

Een heerlijk stracciatella ijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Klop de eidooiers met de suiker en de vulling van de vanillestok tot een lichte en luchtige massa, voeg al roerende de melk toe.
Klop de slagroom bijna stijf en meng zeer goed onder de andere ingrediënten. Schakel de ijsmachine in en het giet mengsel erin. Bereidingstijd 40-50 minuten (Philips ijsmachine) Snij schilfers van de chocolade met een mes en lege deze in de diepvries. De laatste minuten bij het ijs voegen, overscheppen in een diepvriesschaal. Enkele uren laten invriezen en opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Heb even gekeken, ja het is een grote pot, zit idd 75gram in, maar hier kosten ze 1,79 euro :):)
tommeke

tommeke zegt:
Hoi Monique,
Ben juist terug van Aldi en ja ze verkopen hier ook stevia, de pot is groot, kost ongeveer 2.20 Euro, inhoud 75 gram. (sic) Is dat bij jullie ook zo ? groetjes Jeannine alias Tommeke
:o
tommeke

tommeke zegt:
Toch eens naar Aldi Nederland afzakken dan .:p;)
apu

apu zegt:
precies jeannine!zo denk ik er ook over!ik was trouwens gister in de aldi en de prijs van de potten stevia is verandert,ze kosten nu 1,79 euro per 500 gram!heb me een voorraadje gehaald dus haha :);):p
tommeke

tommeke zegt:
En dat noemen ze dan 'ouderdomsdiabetis'
Hoe durven ze.
Voor de rest is er goed mee te leven, niet te vettig eten, niet te zoet eten en alcohol beperken. Er zijn ergere dingen denk ik dan maar.
Dank zeker voor de tip van de Stevia bij Aldi Nederland.
Zolang 'onze ziekte' met pillen onder controle te houden is, blijft het okè.;):)
apu

apu zegt:
Jeannine; hier in nederland krijg je de stevia gewoon bij de aldi, een pot dat eruit ziet als gewone suiker, daar kan je mee bakken en alles:) ik heb zelf ook type2 maar ben niet zo'n zoetekauw, dus gebruik zowiezo niet snel suiker, maar bij sommige gerechten kan je daar niet onderuit, en dan gebruik ik dus de stevia. Ik denk dat je alle suiker vervangers in mate moet gebruiken, maar wat ik zelf het fijne vind aan stevia is dat het 100% natuurlijk is;):)
opa-henny Banketbakker

opa-henny Banketbakker zegt:
Er zijn risicogroepen die extra moeten opletten. Zij worden niet alleen sneller ziek na een besmetting met salmonella, maar deze besmetting kan ook heftiger verlopen. Het gaat om de volgende groepen:

kinderen tot 5 jaar
zwangeren
zieken en anderen met een verzwakte weerstand
bejaarden
De kans bestaat dat deze groepen te weinig vocht binnenkrijgen, en zonder medische hulp kan dit zelfs levensbedreigend zijn. Salmonella kan overigens ook levensbedreigend zijn als de bacterie in de bloedbaan komt en daar tot bloedvergiftiging leidt.

Vandaar de nieuwe werkwijze:
Klop de eidooiers met de suiker luchtig en wit
breng de melk met inhoud vanillestokje aan de kook
schenk de kokende melk bij de eidooiers
terug in de pan, op laag vuur laten indikken tot 80 graden !!!!
geheel laten afkoelen
slagroom 3/4 stijf kloppen
meng de slagroom met de afgekoelde eidooiers
Schakel de ijsmachine in en het giet mengsel erin.
:p
tommeke

tommeke zegt:
Gezien ik zelf gezegend ben diabeet type II, ken ik ook spijtig genoeg mijn beperkingen. Het zal bij iedere persoon anders zijn, bij gebruik van Stevia heb ik last van diarree, Damhert verdraag ik wel.
Raar dat de prijzen zo verschillen tussen Nederland en België en Duitsland. Ten eerste kunnen wij in ALDI België geen stevia verkrijgen en ten tweede kost de Damhert suiker voor 500 gr. bij ons 4,95 euro. De stevia tabletjes koop ik gewoonlijk in Duitsland in een DM winkel, 1.99 euro per capsule van 100 stuks, in België 2.99 euro voor dezelfde hoeveelheid.
Maar om eens een goed ijsje te kunnen mee-eten maak ik een uitzondering.
Indien je wenst kan ik je nog een recept bezorgen voor aardbeienijs en een suikervrij ijs met 2 gr. koolhydraten per 75 gr.
Groetjes Jeannine alias Tommeke
apu

apu zegt:
Dan nog even voor de diabeten onder ons haha: Damhert suiker veroorzaakt winderigheid, en je mag er niet teveel van consumeren, stevia daarintegenover is volkomen veilig zonder bijwerkingen, puur natuur EN verkrijgbaar bij de aldi voor 3.50 euro ipv 7 euro (wat je voor de damhertsuiker betaald):):):)
apu

apu zegt:
Heerlijk recept! Ga ik zeker uitproberen, vooral met de tip voor diabeten, enige jammere eraan is: diabeten mogen wel suiker, maar geen koolhydraten, en die zitten helaas in volle melk heel veel en in room ook....vervanger voor de suiker kan je ook stevia voor gebruiken, vervanger voor melk en room weet ik ook niet hahaha, maar (ik als diabeet) ga een uitzondering maken en ga dit gewoon uitproberen!:):):p