Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van varkenswangetjes
PT60M
Stoofpotje van varkenswangetjes
Een heerlijk stoofpotje van varkenswangetjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van varkenswangetjes te bereiden
Kruid het vlees met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pot en schroei beide kanten van de varkenskaakjes mooi dicht.
Voeg de ui toe. Overstrooi met bloem en blus met water. Roer het aanbaksel los met de garde. Voeg het bier nu toe en laat opkoken. Voeg een beetje suiker toe als het te bitter is.
Doe er ook nog de rundsbouillon bij, de tijm en de laurier en alle andere harde groenten die je wil toevoegen. (vb wortel, prei, knolselder, aardappel)
Laat gedurende 45 minuten à 1 uur sudderen op een zeer zacht vuurtje, zonder deksel.
fijnproever zegt: