KookJij

Stoofpot met rundvlees en pinda's

Een heerlijk stoofpot met rundvlees en pinda's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: 'Aardappels'
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpot met rundvlees en pinda's te bereiden

Verhit de olie in een braadpan/wok.
Voeg reepjes vlees toe, schroei ze in 3-4 min dicht.
Voeg ui en knoflook toe, roerbak ze 2 min mee.
Voeg aardappelblokjes toe, bak ze 3-4 min mee, totdat ze beginnen te bruinen.
Roer paprika en pindakaas erdoor.
Voeg al roeren de runderbouillon toe en breng het mengsel aan de kook.
Voeg als laatste de pinda's, sojasaus, sugarsnaps en rode paprika toe.*
Laat alles 45 min zacht stoven, met deksel op de pan, tot het vlees goed gaar is.
Garneer de stoofpot evt. met peterselie en serveer direct.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

*Om wat meer bite te krijgen, kunnen de paprika en sugar snaps pas een kwartier voor afloop worden toegevoegd.
De saus mag best wat inkoken, dat maakt het geheel smeuïger
Voor de pindakaas, heb ik pinda's fijngehakt en toegevoegd.
Voor de ongezouten pinda's (wel belangrijk), heb ik zoute pinda's in water gezet.
Zelf gebruik ik bij dit gerecht sambal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Goed idee!! Dank je wel Gerard. Ben benieuwd of het gerecht je smaakt. Vriendelijke grten Hans:):):)
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Ga het maken, lijkt me spannend. Ik zal ongedopte pinda's gebruiken. En inderdaad: bouillon van een pakje of potje is altijd veel te zout. Vraag aan uw beenhouwer of slager gewoon wat botten, een wortel erbij, stukje lever: opzetten, lekker laten trekken: en zie. Die bouillon kun je invriezen, dus je hebt voor volgende recepten meteen bouillon. Waarom niemand dit meer doet is me een raadsel, het is veel goedkoper en je kunt de hoeveelheid, zout, en kruiderij zelf aanpassen aan je smaak. En er is niks aan: geen hogere kookkunst......