KookJij

Recept voor Stamppot rodekool met gebakken Bokking

Heerlijke winterse stamppot voor het hele gezin.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Schil de 2,5 kg aardappelen, goed wassen en opzetten. bij koken 20 minuten. Maak de rode kool warm in een pannetje. Vraag de visboer om 4 Bokkingen en deze te fileren. Indien je het zelf kan bewaar dan het kuit en/of hom en eet dit tussen door op een witte boterham.Vlak voordat de aardappelen gereed zijn bak je de Bokkingfilé in een klein beetje boter in een grote platte koekenpan om en om tot ze een bruine bakkleur hebben. Draai de vis altijd met een spatel om en niet met een vork! Niet te lang. Stamp de aardappelen en de uitgelekte rode kool met een klont boter door elkaar en maak het extra aan met peper nootmuskaat  en zout. Schep op een grote schaal en leg de bokking erop. Je zult versteld staan van de smaak schakering en ook bij jeugd valt dit goed. Vol met goede vetten en omega III. Kinderen eten er graag Zaanse mayonaise bij.

Mijn kookverhaal (Leo Mierop)

Dit wordt op de Ouddorpse visserij bereidt voor mensen welke hard moeten werken en daarom een volle goede voeding nodig hebben. Ik heb het recept indertijd gehad van Krijn Zandburg op de GO-10 een goede amateur kok en ik gebruik het nog steeds.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Grappig, ik kreeg ooit bij een vriendinnetje van mijn dochter boerenkool stamppot te eten met makreel. Ik wist niet wat te verwachten, maar wat was dat heerlijk, zeg!
Het recept heb ik staan bij mijn recepten.
(Boerenkoolstamp met gerookte makreel)
Deze zal ik ook zeker eens proberen.
Groetjes,
Anna.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Speciaal gerecht, gerookte haring met rode kool. Proberen waard zijn echte viseters en rode kool valt hier ook altijd in de smaak.