KookJij

Stampij in de pot (diner)

Een heerlijk stampij in de pot (diner) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stampij in de pot (diner) te bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout helemaal gaar. Was en snijd intussen de andijvie heel fijn. Laat de groente goed uitlekken. Maak de ananas en de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de boter en de melk met een stamper fijn. Schep de andijvie, de ananas, de paprika, de spekreepjes, de gembersiroop en de hamblokjes erdoor. Warm alles al omscheppend goed door. Serveer de stamppot met een spiegelei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mariannemee

mariannemee zegt:
't was héérlijk ! Zelfs mijn man schepte 2x op ,da's nog nooit voorgekomen bij een aardappelgerecht. Ik heb wel een makkelijke versie gemaakt, met puree van de aldi en een blikje ananas, en ik heb peper toegevoegd, maar je recept wordt hier nog vaak gemaakt, bedankt daarvoor !:)