KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Spinnenkop met sjalot

Spinnenkop of onglet (rundvlees)
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeroen Meus
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Haal het vlees een half uur op voorhand uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven op 170°
  3. Snij de sjalot in dunne halve ringen.
  4. Kruid het vlees aan beide zijden met peper en zout naar smaak.
  5. Laat de boter goed heet worden, korst het vlees aan gedurende 2 minuten, zet het vuur zachter.
  6. Korst de andere zijde ook gedurende 2 minuten.
  7. Leg het vlees in een ovenschotel en zet deze in een voorverwarmde oven gedurende 5 minuten.
  8. Haal het vlees uit de oven, dek af met alu folie en laat 5 à 10 minuten rusten.
  9. Bak de sjalot lichtbruin in dezelfde pan, schnek er cognac over en flambeer kort.
  10. Voeg rode wijn toe en laat uitdampen.
  11. Voeg laurier en runderfond toe, kruid met peper en zout naar smaak.
  12. Laat enkele minuten sudderen.
  13. Dien op met zelfgemaakte fritjes.

Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)

Vlees : bleu chaud = 2 minuten aan elke zijde.
saignant = 3 minuten aan elke zijde.
Pas de pan aan de grootte van het vlees.
Vergeet je dampkap niet af te zetten bij het flamberen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst