KookJij

Speculaasmuffins

Een heerlijk speculaasmuffins recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speculaasmuffins te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de muffinvorm in met boter. Als je geen muffinvorm hebt kun je een cakeblik gebruiken. De baktijd wordt dan vijftig minuten.
Meng bloem met suiker, zout, rijspoeders, amandelen en specerijen. Dit is de "droge kom".
Meng ei, karnemelk, gesmolten boter. Dit is de "natte kom".

Bereiding:
Doe de inhoud van de droge kom bij die van de natte kom, meng met een vork tot je een klonterig beslag hebt.
Vul de holtes in de bakvorm voor niet meer dan driekwart, het beslag zal flink rijzen tijdens het bakken. Strooi wat geschaafde amandelen bovenop.
Zet de vorm in het midden van de oven, en bak gedurende vijftien minuten. Controleer of de muffins gaar zijn door er een houten prikker in te steken. Komt die er droog uit, dan zijn de muffins klaar. Laat ze anders nog een paar minuten langer bakken.
Haal de muffinvorm uit de oven, laat nog vijf minuten staan.
Haal de muffins uit de vorm. Ik doe dit door met de muffinvorm op het aanrecht te tikken totdat de muffins omhoogspringen.
Leg de muffins op een taartrooster.

Serveren:
Je kunt ze warm of op kamertemperatuur eten.

Bewaren:
Als de muffins helemaal zijn afgekoeld kun je ze in een afgesloten doos een dag of twee bewaren. Maar vers zijn ze wel het lekkerst.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst