Recept
« Terug naar recepten
					
						Spaghetti met op Smaak Gebracht Broodkruim
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spaghetti met op Smaak Gebracht Broodkruim
Dit is een traditioneel zeer Italiaans gerecht,vooral in de arme streken van Toscane.In zijn allereenvoudigste vorm wordt de pasta slechts begeleid door broodkruim,knoflook en een beetje kaas.Als je wat ruimer in de euro's  zit,dan zie je extra smaakstoffen toegevoegd worden ,zoals ansjovis,tomaat,aamandel,enz.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Italiaanse kennissen
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spaghetti met op Smaak Gebracht Broodkruim te bereiden
- Kook de pasta al dente
- Verhit 1 eetlepel amandelen met 1 eetlepel olijfolie in een koekepan en rooster ze krokant
- Doe het brood,de peterselie,1 eetlepel amandelen,1 eetlepel Parmezaan in de blender en pulseer dat tot een kruimige massa en voeg dan 1 eetlepel olijfolie toe.
- Haal de amandelen uit de bakpan en verhit de broodkruim-massa in dezelfde pan totdat de massa lichtbruin gaat kleuren.Wel roeren,natuurlijk.
- Meng nu de uitgelekte pasta met het gebakken kruim en verdeel over de borden.
- Verdeel dan de kaas en de gabakken amandelen over de porties
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt hierbij alle eenvoudige wijnen drinken,maar een lichte rode heeft de voorkeur.
									 
                    





 
					