KookJij

Spaanse aardappelschotel

Een heerlijk spaanse aardappelschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: van mijzrelf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaanse aardappelschotel te bereiden

Kook de aardappels beetgaar en snijd ze in plakjes van ± ½ cm.
Besmeer de ovenschaal met boter. Leg ¼ van de aardappels trapsgewijs op de bodem. Op smaak brengen met peper en zout. Leg nu een laagje chorizo en knoflook. Herhaal dit 3 of 4 keer tot de ingrediënten op zijn, de laatste laag aardappels. Doe over alles de room en de eieren, zodat ze de aardappels bedekken. Besprenkel alles nu met de geraspte kaas en daarna de oven in zo´n 20 minuten.

Mijn kookverhaal (Jacintha KROESE)

recept van mijn overgrootmoeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

royaljan

royaljan zegt:
Overheerlijk !!!!
crot

crot zegt:
Bedankt,ga het zeker maken.
japino181

japino181 zegt:
Sorry vergeten te plaatsen. Ik doe het zelf in hele dunne plakjes zodat ze de smaak goed achter laten en voor de mensen die ze niet op willen eten er ze makkelijk uit kunnen halen.
Groetjes
:)
crot

crot zegt:
Het lijkt mij heerlijk, wil het gaan maken. Maar 1 vraagje moet de knoflook geperst of in kleine stukjes.? Groetjes.