KookJij

Soep van de dag: gewoon klaarmaken en proeven

Degene die interesse heeft in de soep gewoon even scrollen
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep van de dag: gewoon klaarmaken en proeven te bereiden

  1. Snij  de porei in ringen, ajuin in blokjes snijden. Houd een beetje van de porei aan de kant voor afgarnering. Stoof de porei aan in boter samen met de ajuin. Kruiden naar smaak en 1/2 liter bouillon toevoegen. De kippen onderbouten even aanbakken in een beetje boter voeg deze bij de gestoofde porei. Laat dit +/- 45 min op een zacht vuur pruttelen.
  2. Haal de kippenbouten uit de soep en verwijder de beentjes, snij het kippenvlees grof.
  3. Mix de soep en breng terug aan de kook, voeg de andere liter bouillon toe. De aan de kant gehouden porei toevoegen en de fijn gesneden pompoen. Laat verder op een zacht vuur sudderen voeg het kippenvlees toe.
  4. Serveer de soep zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Hoi Hilde, we hebben weeral genoten van je lekker en gemakkelijk te maken soepje, dit verhuist naar 'mijn kookboek' Dank je om het recept te delen !