KookJij

Soep : April Duck

Een heerlijk soep : april duck recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep : April Duck te bereiden

Ajuin halveren en in dunne ringen snijden.
Porei in dunne ringen snijden.
Wortel in dunne schijven snijden .
Paprika's in dunne reepjes snijden.
Sluimererwten in dunne schijven snijden.
Aspergestengels in grove stukken snijden .
Stoof de ajuin, porei, wortel, paprika's en sluimererwten in boter beetgaar aan voeg regelmatig de bouillon toe.
Bereid het gehakt met chapelure, het ei, peper en zout en maak kleine bolletjes van het gehakt.
Als de soep op kooktemperatuur is de asperges, pasta en vleesballetjes toevoegen.
Laat dit een tiental min. op een matig vuur pruttelen.
Serveer deze april lente Duck soep zeer warm en garneer met gesnipperde bieslook.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Chapelure = paneermeel
Eike vers van de pers = ei

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Probeer ook eens wat nootmuskaat in die soepballetjes.Dat geeft er een hele nieuwe dimensie aan.Voor mij is nootmuskaat voornamer dan peper.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Thanks Hilde, voor dit recept. Het water(soep) kwam me al in de mond,toen ik het ingredïentenlijstje las. Maar i.p.v. chapelure gebruik ik altijd beschuitkruimels, die ik rol van Bolletje beschuit, want het verschil met chapelure is toch wel erg groot. Dit is het eerste duck recept, dat ik ooit gezien heb, waar geen eend aan te pas komt. Maar volgende week komt hier 'April duck' op tafel. Als je toevallig in Canada zou zijn,kom dan even proeven.
truitje

truitje zegt:
Lijkt me een heerlijk soepje Hilde, ik denk dat ik het voor het weekend op het menu zet. Ik gebruik dan wel rundergehakt want ik eet geen kalfsvlees maar dat zal aan de smaak niets tekort doen denk ik. Groetjes Gerda :p:p:p: Leuke naam heb je weer bedacht. ;);)