KookJij

Snelle champignonsoep

Een heerlijk snelle champignonsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snelle champignonsoep te bereiden

-Het water opzetten met de bouillonblokjes en laten koken.
-Intussen een roux maken met de boter, bloem en de bouillon.
-De champignons in de bouillon doen en zachtjes laten meekoken.
-De roux beetje bij beetje door de bouillon roeren tot de soep de gewenste dikte heeft.
-Het bakje roomkaas met kruiden erbij doen en flink peper.
-Blijven roeren tot de roomkaas opgelost is.
-De peterselie erdoor roeren en heet serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Ik heb nog wat soep over voor vandaag en zal dan een nieuwe foto maken als hij heet is, de foto wat er nu opstaat is van toen hij afgekoeld was :);)
Tineke

Tineke zegt:
Zo te zien op de foto is de kaas gaan schiften! Dat ziet er niet lekker uit. Ik ben 34 jaar kookjuf geweest, en het beste kun je de roux maken, de bouillon er dan beetje bij beetje bij doen, tot de gewenste dikte, dan de champignons erbij en meekoken, dan van het vuur afnemen en dan pas de room(kaas) erbij en de peterselie. Dan kan je room niet gaan schiften want dan is de kook eraf.:?