KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Sint-jakobsvruchten met zeekraal

Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Doe de sjalotjes in een pannetje met de witte wijn, de Noilly Prat, de tijm en de laurier. Laat tot de helft inkoken. Doe er de room en laat nog even doorkoken. Klop, van het vuur af, de ijskoude botervlokjes door de saus.
2. Spoel de zeekraal. Breek het onderste harde stukje eraf. Stoom ze kort boven een bodempje water (of stoof ze een paar minuten in een nootje boter). Bak de preireepjes 1 minuut in hete frituurolie. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
3. Dep de sint-jakobsvruchten goed droog. Snij ze eventueel horizontaal doormidden. Verhit de boter in een anti-aanbakpan. Bak de zeevruchten kort (amper een halve minuut) aan beide kanten.
4. Leg de sint-jakobsvruchten op een bedje van zeekraal. Lepel er wat saus bij. Werk af met gefrituurde preireepjes en serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lizemie2

zegt:
De categorie klopt inderdaad niet. Bedankt om het te melden!
enilorac

zegt:
Klopt de categorie wel, Lize? St. Jacobsvruchten is toch geen kinderkost? En met alcohol erdoorheen?
Zou het zo zelf als voorgerechtje nemen, lijkt me wel smakelijk
Groetjes,
Enilorac