KookJij

Sinaasappelsorbet

Een heerlijk sinaasappelsorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappelsorbet te bereiden

Maak een sinaasappelsaus; breng water met citroenschillen aan de kook, laat ca 15 min. trekken en neem de citroenschillen eruit.
Laat de suiker even meekoken en laat de siroop afkoelen.Pers de citrusvruchten uit, zeef het sap en roer alles door de suikersiroop.
Draai in ijsmachine tot massa half bevroren is.
Meng het half bevroren ijs met het grootste deel van het stijfgeklopte eiwit en de basterdsuiker.
Serveer de sorbet direct in gekoelde glazen.
Garneer de sorbet met de rest van het zoete eiwit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bert Allers

Bert Allers zegt:
Alle citroenschillen, dun zonder wit
Succes
Inge

Inge zegt:
Als je zegt breng water met de citroenschillen ad kook bedoel je dan de volledige schil Vd 2,5 citroenen ?