KookJij

Sinaasappelparfait met gebakken physalissen

Een heerlijk sinaasappelparfait met gebakken physalissen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappelparfait met gebakken physalissen te bereiden

Klop de eierdooiers "au bain marie" wit schuimig.
Dan kloppen en sinaasappelextract toevoegen.
Vervolgens de lobbige room (opgeklopt, yoghurtdikte) er voorzichtig luchtig door roeren.
Doe de massa in ronde vormpjes of koffiekopjes en vries dit in.
Physalissen in een pan met een paar druppeltjes neutrale olie(bijvoorbeeld arachide) licht aanbakken.
De honing en schil toevoegen.
Afblussen met mandarin napoleon en sinaasappelsap.
Presentatie:
Plaats de sinaasappelparfait op een bedje van gebakken physalissen met saus, midden op het bord.
Garneer het geheel af met stukjes gekonfijte sinaasappelschil en één physalis

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst