KookJij

Siciliaanse pasta met pistachepesto en garnalen

Op Sicilië worden pistachenootjes ook wel het groene goud van de Etna genoemd. Je komt het daar ook in heel veel gerechten tegen. Tijdens mijn vakantie op Sicilië at ik een keer een pizza met pistachepesto en roze garnalen. Al etende van die pizza bedacht ik dat de combinatie pesto met garnalen ook wel lekker zou zijn in een pasta. Zo gezegd, zo gedaan dus. De witte wijn en het duo ui/champignon maken deze pasta helemaal compleet.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Siciliaanse pasta met pistachepesto en garnalen te bereiden

  1. Kook de pasta zoals aangegeven.
  2. Verwarm olie in een pan en fruit hierin de knoflook, voeg dan de uien en daarna de champignons toe. Meng telkens alles goed doorelkaar.
  3. Voeg de garnalen toe en laat ze even garen.
  4. Blus het af met de wijn.
  5. Voeg op het laatst de pesto en de pasta toe.
  6. Garneer met de pistachenootjes.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Kijk voor de pistachepesto:
https://www.kookjij.nl/recepten/pistachepesto

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst