KookJij

Seringensiroop

Weer zoiets waar ik heel toevallig achterkwam en met een tuin vol bloeiende en heerlijk geurende seringen is dit natuurlijk erg leuk om een keertje uit te proberen. Ik heb het gewoon met (riet)suiker gemaakt maar als je liever geen suiker gebruikt kun je hiervoor ook honing nemen. Seringensiroop is niet alleen lekker met water als limonade maar ook heerlijk over het ijs, yoghurt of op een pannenkoek. Ook erg lekker en feestelijk is een scheutje siroop met prosecco. Cheers!!!
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Cocktails
  2. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Harmony Center; beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Seringensiroop te bereiden

  1. Met suiker: 1. Pluk de bloemetjes van de trossen. 2. Snijd de citroenen in plakjes. 3. Voeg de bloemetjes, de gesneden citroenen en het water in een (glazen) kom en laat deze 2 ã 3 dagen trekken (bijv. in de zon). 4. Giet de bloemen en citroenen door een vergiet waarin een schone doek ligt. 5. Wring de doek goed uit. 6. Giet de vloeistof in een pan en voeg de suiker toe en breng het aan de kook en laat het 10 minuutjes zachtjes koken. 7. Giet de siroop in goed schoongemaakte (steriele) flessen en sluit de dop. 8. Leg de gevulde flessen een kwartiertje horizontaal.
  2. Houdbaarheid: Wanneer de flessen op een schone koele plek staan zijn ze 1 jaar houdbaar.
  3. Met honing: 1. Pluk de bloemetjes van de trossen. 2. Snijd de citroenen in plakjes. 3. Voeg de bloemetjes, de gesneden citroenen en het water in een (glazen) kom en laat deze 2 dagen trekken(bijv. in de zon). 4. Giet de bloemen en citroenen door een vergiet waarin een schone doek ligt. 5. Wring de doek goed uit. 6. Giet de vloeistof in een pan en breng het aan de kook en laat het 10 minuutjes zachtjes koken. 7. Laat de vloeistof afkoelen tot net onder de 40 graden celsius. 8. Voeg de honing toe en roer het goed door. 9. Giet de siroop in goed schoongemaakte (steriele) flessen en sluit de dop. 10. Leg de gevulde flessen een kwartiertje horizontaal.
  4. Houdbaarheid: Wanneer de flessen op een schone koele plek staan zijn ze 3 maanden houdbaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Heb je wel vlierbloesem of ook niet? Ik kan wel wat seringen opsturen maar ben bang dat ze verwelkt zijn tegen de tijd dat ze daar aankomen :)
Chez Cornelia

Chez Cornelia zegt:
Wat een leuk recept ! Alleen helaas geen sering te bekennen hier