KookJij

Selderkreem

Een heerlijk selderkreem recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Voorgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: gegeten bij onze Hongaars-Roemeense kennis.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Selderkreem te bereiden

Spoel de knolselder af zodat alle zand eraf is en snij de schil eraf.
Snij de knolselder in blokjes.
Stoef de blokjes knolselder op een zacht vuurtje tot de knolselder zacht zijn.
Versnipper de rode en witte ui.
Snij de raap, de rammenas of de komkommer in fijne dwarse sneden.
Kneed de gestoofde knolselder en de versnipperde uien met een beetje mayonaise tot een kreem.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer het met grote ijskreemlepel tot een bol en strooi er war dillepoeder op.
Versier er rond met de plakjes komkommer, raap en of de rammanas.
Koel in de ijskast.
Serveer op een snede getoast brood als koud voorgerecht.
Drink er een sterk alcoholische drank bij zoals bv genever, slivovitch, palinka of andere.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Is een Hongaars koud voorgerecht en is misschien afkomstig uit Roemenië en dan uit de streek van Erdely.
Je kan het ook pikant maken door toevoeging van geraspte mierikswortel.
Je kan de knolsleder ook gaar maken in neen glazen recipeint in een oven.
Het kneden kan best gebeuren met een houten mes of spatel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst