KookJij

Scotish Eggs

Een gezonde variant van de Eierbal! Niet overal heel bekend in Nederland, maar oh, zo lekker!
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scotish Eggs te bereiden

  1. Kook 4 eieren zo'n 7 minuten, laat ze afkoelen en pel ze. Bewaar 1 ei voor het paneren!!
  2. Meng het gehakt met het zout, peper, de knoflook(poeder) en de mosterd en maak hier vervolgens 4 gelijke ballen van
  3. Maak de ballen plat zodat je het ei er in het midden op kan leggen en kneed het gehakt om het ei heen zodat je een gehaktbal krijgt.
  4. Doe de bloem het laatste ei en het paneermeel in aparte borden (meng het ei met een vork door elkaar).
  5. Haal de ballen 1 voor 1 door de bloem, vervolgens door het ei en als laatst door het paneermeel.
  6. Bak ze vervolgens zo'n 5 minuten op 170 graden in de frituurpan.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Ik ben gek op eierballen, dit is met ragout ipv gehakt. Een zoektocht op het internet bracht mij bij het recept van Leuke Recepten. Voor mij voldoet dit recept, maar wel een tip, wees niet te zuinig met de ingredienten.

Ik ga binnenkort een pittige variant maken met chilipepers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Bedankt Jo!
Ik heb het gelijk aangepast!
Jo

Jo zegt:
Bij ingrediënten is het gehakt vergeten