KookJij

Savarin van pure chocolade

Een heerlijk nagerecht met ijs, banaan en pure chocolade. Wie is dáár nu niet dol op?
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Coupes
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: www.fairflavours.org
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Savarin van pure chocolade te bereiden

Dit is een recept van Ronald van Roon voor de Fair Flavours campagne van Fairfood, bekijk zijn video op www.fairflavours.org.
Savarin
Smelt de chocolade samen met de boter. Klop de eidooiers luchtig. Klop de eiwitten samen met de suiker luchtig. Meng de geklopte eiwitten met de chocolade en voeg daarna de eidooier toe. Breng de massa in een spuitzak. Koel het geheel.
Rum karamel
Karameliseer de suiker met de glucose. Blus af met water en bruine rum. Laat het geheel afkoelen tot 70 graden. Voeg de bananen toe. Laat dit 45 minuten trekken.
Vanille roomijs
Breng de slagroom, melk en de opengespleten vanillestokjes aan de kook in een pan. Laat het afkoelen. Klop de eieren, eidooiers en suiker luchtig. Voeg de massa samen en gaar deze al roerend tot 70 graden. Laat de compositie afkoelen. Draai er ijs van in een ijsmachine. Als je geen ijsmachine hebt kun je het ijs ook maken in de vriezer, roer het dan ieder half uur gedurende een paar uur.
Bord opmaken
Bak de savarin in een voorverwarmde oven op 180 graden, gedurende 4 minuten. Stort de savarin uit het vormpje en leg deze op een bord. Dresseer de banaan erbij en schep een prachtige lepel vanille-ijs ernaast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst