KookJij

Saté van fricandeau of kipfilet

Een heerlijk saté van fricandeau of kipfilet recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saté van fricandeau of kipfilet te bereiden

Het vlees in blokjes van 2x2 cm snijdender in schaal leggen. Ketjap manis toevoegen tot vlees onder staat (of half ketjap en half water). Klein gesneden ui en de uitgeperste teen knoflook en de vier eetlepels citroen toevoegen. Onder elkaar scheppen en vier uur laten staan.
Vervolgens vlees eruit scheppen en laten uitlekken. Ketjap nog even bewaren. Uitjes en knoflook eruitscheppen en ook bewaren. Vlees aan stokjes steken en grillen tot het gaar is. In een pan de satesaus maken. In een beetje olie de uitjes en knoflook bakken. 4 theelepels sambal meebakken. Daarna de pot pindakaas toevoegen en evenveel water. Van de bewaarde ketjap 4 eetlepels toevoegen aan de saus en een scheutje citroensap. De saus moet zoet en heet zijn. Eventueel wat bruine suiker toevoegen. Daarna de sate's rechtop in de saus zetten.

Mijn kookverhaal (Yvonne Reijbroek)

Mijn kinderen doen er een moord voor en het is zomers met een frisse salade en stokbrood heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lilith

lilith zegt:
Lekkerrrr!!! Lijkt me ook prima samen met het eiermie recept dat ik pas plaatste (ga ik dus proberen).:) Trouwens: Een marinade van half ketjap en half koffieroom is ook erg lekker!
Lenhard  Bakker

Lenhard Bakker zegt:
Je noemt de herkomst China, maar dit moet zijn : Indonesia:(