KookJij

Sandwich van krokante aardappelkoekjes ( zie opm )

Een heerlijk sandwich van krokante aardappelkoekjes ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sandwich van krokante aardappelkoekjes ( zie opm ) te bereiden

Rasp de geschilde aardappelen op een fijne rasp.
Laat de geraspte aardappelen even uitlekken, maak droog met keukenpapier en kruid met peper en zout ( niet afspoelen ).

Verhit een beetje olijfolie in een ruime koekepan met anti-aanbaklaag en schep er naast elkaar enkele eetlepels aardappelrasp in en trek de sliertjes een beetje uit elkaar en druk ze plat tot koekjes van ca 10 cm. doorsnee ontstaan.
Bak de koekjes goudbruin door ze eerst ca 3 min. aan de ene kant ( tussentijds niet verschuiven ) en daarna 3 min. aan de andere kant te bakken.
Pas op dat ze niet te bruin worden..
Kruid ze licht met zout en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Bak in totaal 10 koekjes voor 5 personen.

Was de verschillende soorten sla en snijd deze fijn.

Vinaigrette:

Snij de gedroogde tometen in julienne en houd apart.
Doe witte wijnazijn, suiker, gembersiroop, snufje peper en zout, de mosterd en de walnotenolie in een pannetje en roer er een mooie vinaigrette van.

Meng 1/4 van de vinaigrette met de creme fraichr en breng deze op smaak met peper en zout.

Net voor het uitserveren de resterende vinaigretee goed doorroeren en de tomaten- julienne toevoegen.

Uitserveren:
Leg op een groot koud bord een klein beetje gemengde sla ( 10 cm doorsnee ) en besprenkel deze licht met de vinaigrette waaraan de tomaat is toegevoegd.
Leg hierop plakje gerookte zalm en hierop weer het aardappelkoekje.
Maak sandwich verder af door hetzelfde nogmaals te herhalen.

Schep rondom de sandwich enkele lepeltjes van het creme fraichesausje en garneer af met fijngesneden bieslook en de doormidden gesneden ontvelde cherry-tomaatjes en serveer uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst