KookJij

Salade met Rode Bietjes en Gerookte Forel

Een heerlijk salade met rode bietjes en gerookte forel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade met Rode Bietjes en Gerookte Forel te bereiden

*We beginnen met het water op te zetten en aan de kook te brengen.Daar gaat in het zout,de suiker en de thee.Zodra het goed kook van het vuur halen en 5 minuten laten trekken.Zeven
en af laten koelen en het citrus sap er vgoed doorroeren.
*Doe de forel filets in het theewater en laat 30 minuten staan.
Haal de filets er uit,dep ze droog en doe ze in de voorverwarmde rookoven (75-80 graden Celsius) en laat ze daarin tot de filets door en door gaar zijn (gemiddeld ± 12 minuten).
OF : Kant en klaar licht gerookte forel filets goed insmeren met de mierikswortel saus en apart zetten
DAN : We brengen aan de kook de bouillon en doen hierin de schoongemaakte bietjes,ontdaan van stelen en loof.
We laten dit garen in een oven die voorverwarmd is op 170-175 graden Celsius.Zo nu en dan omdraaien.Dit duurt ongeveer 50 minuten tot de bietjes ook van binnen zacht zijn.
Laat de bietjes vervolgens zover afkoelen dat ze hanteerbaar zijn geworden en schil ze dan.Vervolgens worden ze in kleine blokjes hesneden.
De bieten-sla =bietenbladeren zonder steel wassen,
drogen en scheuren evenals de ijsbergsla.
De crême fraiche met azijn,flink peper en klein beetje zout en citroen zeste opwerken.
De forel in 4 porties verdelen en op de bordjes leggen.
Vlak voor het opdienen ijsbergblad,bietenblad,
bietenblokjes en crême fraiche goed door elkaar roeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De bietjes kunnen natuurlijk ook gewoon in de bouillon gaar gekookt worden,maar de bovenbeschreven wijze maakt een en ander wat geheimzinniger.
Ook de vereenvoudiging om de forel filets kant en klaar gerookt te kopen scheelt nogal wat tijd.
Bedenk echter dat dit recept eeen heel oud recept is.het mierikswortelconcentraat zal ook wel in een potje hebben gezeten.
Voor mezelf doe ik er nog wat fijne doperwtjes bij en wat fijngesnipperde ui en knoflook

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst