KookJij

Salade met bacon en asperges

Een heerlijk salade met bacon en asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie: 480 kCal energie
16 Gram eiwit
20 Gram vet
59 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Verswijzer 14 2004
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade met bacon en asperges te bereiden

Breng een ruime pan met water en zout aan de kook.
Kook fusilli volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Maak groene asperges schoon, verwijder circa 2 cm van de onderkanten en snij de rest van de asperges in stukken.
Schep de asperges de laatste 4 minuten bij de pasta en kook ze mee. Giet de pasta af en spoel deze koud.
Pel en hak knoflook.
Snij plakjes bacon in stukjes.
Was Spaanse rode peper, verwijder de zaadjes en snij de peper in ringetjes.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, de bacon en de peper knapperig.
Schep witte wijnazijn, mosterd en de pasta door het baconmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Was rucola en schep deze door de pastasalade.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Wijnadvies:
Hardys Stamp of Australia, Shiraz Cabernet-Sauvignon, Australische rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst