KookJij

Runderstoofpot op Koreaanse Wijze uit de Slow Cooker

Een heerlijk runderstoofpot op koreaanse wijze uit de slow cooker recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 250 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Korea
Keuken: Oosterse
Bron: Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderstoofpot op Koreaanse Wijze uit de Slow Cooker te bereiden

1).In en grote pan met dikke bodem de olie verhitten en daarin het vlees rondom bruin bakken.
2).Het vlees gaat in de crockpot van de slow cooker.
3).De pan van het vlees gaat terug op het vuur en daarin worden ketjap, wijn, bouillon en suiker aan de kook gebracht.
4).Ook dat gaat de slow cooker in en die wordt vervolgens op HIGH gezet met de uien en 2 uren.
5).Dan aan de knoflook en lomboks er bij en 1 uur op HIGH laten koken.
6).In de tussentijd wordt de taugé 1/2 minuut geblancheerd in kokend water.
7).Papje maken van de maïzena en 100 cc vocht uit de slow cooker.
8).Haal het vlees uit de slow cooker en doe dat in een grote kom.
9).In de cooker gaat het maïzena papje. Deksel er op en een paar minuten laten koken.
10).Met 2 vorken het vlees uit elkaar trekken en dat met de kool, zure ui en zure bom in de crockpot doen en laat dit 5 minuten goed doorkoken op HIGH.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de gestoomde rijst over de borden en schep stoofpot er over. Dan de geblancheerde taugé er bij.
Druppel er sesamolie over en gesnipperde lenteui.
Strooi daarover gefrituurde uitjes en geef er sambal bij. (of Nam Prik Pao)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

headdamage

headdamage zegt:
heb je recapt vandaag gemaakt super was wel erg op letten maar de smaak was geweldig heb em bewaard ga em zeker nog een keer maken! nog bedankt dat je, jou recept hebt gedeelt:):):):)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Nellie 111,Kijk maar eens rond op Google om te weten te komen wat een slow cooker is.
Het principe is:op een lage temperatuur lang verwarmen geeft uiteindelijk sappiger en lekkerder producten.
Jan A.
hns

hns zegt:
Ik probeer wel de oven, bij een lage temperatuur.
Het bereidingsproces duurt langer, maar smaken blijven beter behouden.;):p
nellie111

nellie111 zegt:
Wat is toch een slow cooker? Steeds lekkere recepten maar wel in zo'n pan kan het ook op een andere manier?
:(:(