KookJij

Rundergehaktballetjes in kleurige, romige, kokos champignonsaus.

Tja, en de room om mee te koken vergeten in de koelkast helaas en wij ruim 200 km van huis op een camperplaats in de stromende regen. Ook de bloem om de saus voor dit gerecht mee te binden staat vergeten nog thuis in het keukenkastje. Aan de slag dus om dit "debacle"op te heffen. In de voorraad gerommeld en hoera dat pakje kokosmelk kan de room wel vervangen en i.p.v bloem dan maar maizena. Uiteindelijk een uitstekende smakelijke saus . Teveel voor ons tweetjes, maar maandag smullen we met plezier de rest en dan met pasta.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundergehaktballetjes in kleurige, romige, kokos champignonsaus. te bereiden

  1. Kneed het rundergehakt samen met de mosterd, het eitje, de kruiden, snuf peper en zout en paneermeel tot een homogeen geheel en draai er balletjes van ter grootte van een walnoot.
  2. Voeg vloeibaar bakproduct toe aan de pan en bak de balletjes rondom bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, want dat gebeurt tijdens het opwarmen in de saus.
  3. Haal de balletjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Voeg voor de saus zo nodig nog wat vloeibaar bakproduct toe en smoor de rode ui en de knoflook enkele minuten. Voeg dan de paprikablokjes toe en laat deze ook zachtjes 5 minuten meebakken.
  5. Maak ondertussen een halve liter bouillon van het blokje. Neem wat van de bouillon en roer er de maizena door en zet opzij.
  6. Voeg een deel van de bouillon, en het maizena papje toe aan de groente in de pan.
  7. Roer met een garde en voeg dan de kokosmelk toe. Roer totdat je voor jou de juiste dikte van de saus hebt. Te dun dan wat meer maizena en te dik nog wat bouillon.
  8. Voeg de kastanje champignons toe en laat deze zachtjes 10 minuten pruttelend garen in de saus.
  9. Voeg na 5 minuten ook de gehaktballetjes toe en laat deze mee warmen. Maak de saus af met gesnipperde bladpeterselie en serveer het gerecht op rijst, pasta of aardappelpuree.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Vakantie gerecht met fantasie. Door de Italiaanse kruiden en de kokosmelk eigenlijk een fusion gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst