KookJij

Recept voor Rozemarijnaardappels uit de oven

Een heerlijk rozemarijnaardappels uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tania
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Was de aardappels en boen ze zo nodig schoon. Snijd in parten en spoel ze nog een keer goed af. Het knoflookteentje fijnhakken. Doe een scheutje olijfolie in de ovenschaal en kwast de schaal in zodat overal wat olie zit. het gehakte knoflookteentje uitsmeren op de bodem en de opstaande kanten. De aardappelpartjes in de schaal leggen en naar smaak zout erover strooien, ook de rozemarijn over de aardappels verdelen. Voordat je de schaal in de oven plaatst nog even de aardappels met rozemarijn goed omroeren (zodat zout en rozemarijn goed verdeeld zijn over de aardappels). Na 20 minuutjes even de aardappels omroeren. Hetzelfde doen na 35 minuutjes.

Afhankelijk van soort gebruikte aardappels moet je zelf even bekijken hoe lang de aardappeltjes nog in de oven moeten staan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Kris Bels

Kris Bels zegt:
De relatief kleine nieuwe aardappelen halveer en kruid ik ze zoals hierboven met een handvol fijngesneden verse rozemarijn, de look, grof zeezout, nog wat extra paprikapoeder, peper en een weinig cayennepeper. Ik stop ze ongeveer 50-60 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C en roer om de 10 minuten om. Heerlijk!
marijnissen

marijnissen zegt:
Liske, ik werk niet bij Weber maar heb twee BBQ's (grote bol 57 cm en kleine bol Smokey Joe)van Weber en gebruik deze bijna wekelijks. Ik ben dus een beetje besmet met het Webervirus en het is niet voor niets de Mercedes onder de BBQ's. Op goedkopere versie van de bol BBQ gaat het ook maar ik weet niet of je daarmee de temperatuur ook zo nauwkeurig kan regelen als bij een Weber. Ik maak er bijvoorbeeld ook spareribs op die r dan (indirect) 3,5 uur op liggen bij een bijna constante temperatuur van 140 graden. Heb ook een workshop gevolgd via Weber van Reitse Spanninga in Joure en ben toen waarschijnlijk extra besmet. Gr Frans
Liske

Liske zegt:
Hoi Frans, werk jij bij weber of zo??
marijnissen

marijnissen zegt:
Ik maak deze aardappels ook regelmatig op de BBQ klaar.De parten moeten dan in ieder geval zo groot zijn dat ze niet door het rooster kunnen vallen. Ik kook de parten wel 10 minuten voor in water. Ik heb een gesloten bol BBQ (Weber) en maak dan maar aan een kant van de BBQ vuur (briketten) aan. Rooster erop en de voorgekookte parten op deel leggen waar geen vuur onder zit. Na 30 a 40 minuten heb je dan heerlijke BBQ friet/
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
weer gemaakt tijdens mijn wildavond/kerstavond.
om het feestelijker te maken had ik van die mini afrikaanse aardappeljes genomen gewoon van kleur en zwarte met en paarse kern.
heel mooi en lekker bovendien.:p
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
heb er zeezout op gedaan,
nog lekkerder:p
lotte1

lotte1 zegt:
Uitstekend recept, wij hebben er ook van gesmuld. En het is ook nog eens snel gemaakt.;)