KookJij

Roti kukus

Een heerlijk roti kukus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Renes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roti kukus te bereiden

Klop de eieren met de suiker net zolang totdat de suiker helemaal opgelost is.Doe een snufje zout bij het meel en voeg kopje voor kopje het meel toe.Elke keer moet het meel geheel door de suikermassa gemengd zijn voordat je het volgende kopje toevoegt.Zet ondertussen een rijststomer met water op en laat dit aan de kook komen.Bekleed de stomer met een theedoek.De randen van de theedoek moeten over de rand van de stomer komen.Voeg 7-up bij het meel en schep het voorzichtig goed door tot het een luchtig cake beslag wordt.Giet het beslag in de stomer,doe ook een doek om de deksel van de pan en zet de stomer in een pan met kokend water.De onderkant van de stomer mag het water niet aan raken.Sluit het goed af.Er mag zo weinig mogelijk stoom ontsnappen.Stoom 15 minuten op hoog vuur en 15 minuten op klein vuur.Stort de koek op een bord en snijd hem in punten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wil Buys

Wil Buys zegt:
Wij scheiden de dooier van het eiwit en klopten die apart, daarna deden we ze bij elkaar samen met het meel en de suiker, 't ging meestal goed, maar de koek rees niet zo, dat het geheel barstte.
pauline

pauline zegt:
Oef toch altijd moeilijk een roti kukus: maar hier een recept dat altijd lukt! Echt waar, makkelijker en sneller ook!

http://pisangsusu.com/roti-kukus-die-altijd-lukt/
issy

issy zegt:
Het allerbelangrijkste is, dat je nooit tijdens het stomen de deksel van de pan haalt. Veel nieuwsgierige mensen willen altijd kijken of de cake wel rijst, maar juist dan zakt je RK in.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hallo lekkerbekske (Albert)
heb het recept van jan-in-de-zak op de site gezet; denk dat jij dát bedoeld. Je scoort er wel goede reacties mee bij mensen van 65 jr en ouder..,dat is tenminste mijn ervaring. Misschien herken je het; succes!:p:p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Onder de naam van Marijke Geurts op deze kooksite staat het recept voor roti kukus en de nodige tips van andere hobby-koks. Zal je veel aan hebben. Succes!!;)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hallo lekkerbekske,
wat jij bedoelt is jan-in-de-zak.cIk heb het recept, zal het op de site zetten; het is een oud recept, maar héél lekker.
Tot "lezens":p
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Je had onder 'ingrediënten vergeten de 4 eieren te vermelden. En hoeveel zout moet er ongeveer bij?
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dit lijkt me een soort. De Engelse soldaten maakte in 1944 een rozijnendeeg,die gewikkeld in een linnen doek gekookt werd. Ik heb er helaas het recept nooit van kunnen vinden.
Misschien zouden rozijnen in jouw recept hier een goede benadering kunnen zijn, of zelfs beter?
Lea

Lea zegt:
350 Gr. Suiker
2 zakjes vanillesuiker
250 Gr. Tarwebloem
7 eieren
Stoompan
45 minuten stomen in stoompan
cisca

cisca zegt:
Bij mij mislukt het. Hoe groot moet de rijststomer zijn voor deze Roti Kukus??
Heeft iemand een antwoord voor mij.
Nita Linthout

Nita Linthout zegt:
Dit kan veel makkelijker:
7 eieren
300 gr. suiker
300 gr. tarwebloem (bio)
50 gr. maiszetmeel glutenvrij (bio)
2 zakjes vanillesuiker
45 gr. cacao (indien gewenst)

. Tarwebloem, maiszetmeel, cacaopoeder zeefen doe er een snufje zout bij en 2 vanillesuiker
. Suiker en eieren mixen totdat het een mooi lint vormt (ca. 8-10 min)

Voeg daarna 1/3 van het gemixte meel, mais enz. voorzichtig met een beslagschraper door de mooi gerezen gele eier-suikermix; werk snel vanaf de randen naar het midden toe en let op dat je het deegpoeder goed mengt. Hierna weer bloemmix toevoegen totdat alles goed snel en luchtig er door geroerd is -snel maar met beleid met de hand, zodat het deeg niet in elkaar zakt-.

Het water staat al te koken in een ruime rijststomer. Doe vlug het beslag in een mooie linnen theedoek of gebruik een schoon stuk katoendoek en zorg er voor dat het doek over de rand van de gaatjespan komt zodat er een goede druk op de deksel komt te staan en sluit deze zorgvuldig. Zet de stomer met voldoende kokend water 30 minuten op hoog vuur. Je weet niet wat je ziet en proeft! De állerlekkerste RK zoals roti kukus moet zijn; als een opengebarsten tepel (jah sorry jongens maar zo ziet 'ze' er wel uit!) groot, zacht en smeuïg. EET U SMAKELIJK met een heerlijk laagje gesmolten gezouten roomboter natuurlijk, hmmmmmmm!!!:p
constance

constance zegt:
Bakpoeder erbij doen inplaats van 7-up,..rijst het echt heel mooi!!
Rob

Rob zegt:
Hallo,

Ik heb al een paar keer roti kukus gemaakt, maar dat is wel lang geleden. Ik ben toen het recept kwijt geraakt, maar weet nog wel een ingredient die ik hier niet zie, nl. bakpoeder. 1 zakje moet voldoende zijn, of de cake hierdoor opengaat als een bloem weet ik niet meer, wel dat er scheuren in komen waardoor het binnenste naar buiten puilt. Groetjes en zodra ik weer een rijststomer heb maak ik zo'n lekker cake. Rob
Judith

Judith zegt:
Ja, zo bedoel ik het precies. En maak je geen zorgen over het eigeel-suiker-bloemmengsel. Het ziet er droog uit, maar zodra je het eiwit erdoor mengt komt het goed. Alleen niet te lang mengen hoor, anders verdwijnt de lucht ook.
Groetjes,
Judith.
meike

meike zegt:
Hoi Judith, bedankt voor je snelle reaktie. Heb nog even een vraagje: bedoel je dat je de suiker alleen met het eigeel klopt, het eiwit apart en dit pas erbij doet nadat het meel er al doorheen zit? Ik vraag het maar voor de zekerheid, want ik wil echt dat de volgende lukt.
groetjes
Meike