KookJij

Rosti met spinazie,gepocheerde eieren en zalm

Een heerlijk rosti met spinazie,gepocheerde eieren en zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rosti met spinazie,gepocheerde eieren en zalm te bereiden

schil de aardappelen en rasp ze grof in een keukenmachine of op een grove rasp.Schep er peper en zout naar smaak toe.Verhit in een ruime koekepan 2 el.olijfolie.Schep de geraspte aardappelen in 3 bergjes in de pan en druk ze plat tot rondjes van 8-10 cm. en bak ze op hoog vuur 6-8 min.knapperig bruin.Maak zo nog drie róstikoekjes.Breng intussen in een kleine pan ruim water met azijn en een 1/2 el.zout aan de kook.Breek een ei in een kopje en laat dit voorzichtig in het water glijden.Doe dit ook met het andere ei.Verwarm de eieren 3 min.tot het eiwit gestold is.Neem met een schuimspaan de eieren eruit en hou ze warm onder aluminiumfolie.Verhit 1 el.olie in een wok en bak de knoflook 1 min.Schep de spinazie in gedeelten erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen.Breng de spinazie op smaak met peper en zout.Maak op twee borden torentjes van de r0sti,spinazie en zalm (afwisselend) en leg het ei erboven op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst