KookJij

Romige Risotto Rapido met kastanje champignons

Soms heb je zin in risotto, maar geen zin om circa 20 minuten te roeren en te roeren, totdat de risotto gaar is. Dus wilde ik de Risotto Rapido van een bekend merk we eens proberen en waarachtig in slechts 4 minuten baktijd is deze gepofte risottorijst al gaar. Ons heeft deze risotto heerlijk gesmaakt en inderdaad zó klaar , als je alles al schoongemaakt hebt klaarstaan.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige Risotto Rapido met kastanje champignons te bereiden

  1. Smelt de roomboter en bak de sjalot met de champignons en de bosui. Voeg de risotto toe en bak 1 minuut mee. Blus met de witte wijn.
  2. Voeg in delen de bouillon toe en roer totdat de rijst de bouillon helemaal heeft opgenomen. Voeg peper en eventueel wat zout toe. 
  3. Voeg eventueel wat extra bouillon toe voor lekkere smeuïgheid.
  4. Roer er het scheuje room door en de helft van de grana padano.
  5. Verdeel de risotto over 2 voorverwarmde borden en bestrooi met de rest van de grana padano en de bieslook.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Aan de achterzijde van het pak risotto stond een recept, dat ik naar eigen inzicht iets heb veranderd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst