KookJij

Romige aspergesoep met gerookte zalm

Meestal maak ik mijn aspergesoep gewoon met ei en ham. Voor de afwisseling heb ik een keer gerookte zalm gebruikt en het viel dan ook erg goed in de smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige aspergesoep met gerookte zalm te bereiden

  1. Schil de asperges snijd ze in stukjes van 1 cm, kook de asperges en schillen afzonderlijk van elkaar ongeveer 15 minuten, giet de schillen door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.
  2. Roerbak de asperges 15 minuten in wat roomboter.
  3. Maak met boter en bloem een roux en giet er het kooknat van de asperges en de schillen bij, breng het geheel aan de kook en voeg er de geroerbakte aspergestukjes aan toe, laat die nog meekoken totdat ze de gewenste gaarheid hebben bereikt.
  4. Voeg de room en de bouillonblokken toe en maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
  5. Schep soep in de borden en garneer met de gerookte zalm en dille of peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst