KookJij

Rode mul gevuld met bospaddestoelen met een rode wijnsaus

Een heerlijk rode mul gevuld met bospaddestoelen met een rode wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode mul gevuld met bospaddestoelen met een rode wijnsaus te bereiden

Gevulde mul
1. Hak de goed schoongemaakte bospaddestoelen en 1 sjalotje fijn.
2. Verhit een beetje boter en fruit hierin de paddestoelen en het sjalotje tot al het vocht verdwenen is. Strooi de bloem over het mengsel en roer het geheel enkele minuten door. Schenk de room al roerend in de pan en laat het geheel op een klein vuur binden. Laat de farce afkoelen.
3. Leg een filet met de velkant boven, schep daar de farce op, leg hierop vervolgens een tweede filet en leg het geheel in een beboterde ovenvaste schaal.
4. Zet de schaal met de mulfilets in de op 200°C voorverwarmde oven en laat de vissen in ca. 8 minuten gaar worden.
Rode wijnsaus
5. Zet het fijngesneden bouquet garni (mirepoix), knoflook en paddestoelenafval aan in een pan en blus af met de visfumet en rode wijn. Laat het vocht inkoken tot een derde. Zeef het vocht, voeg cayennepeper, suiker en gevogeltefond toe en laat het geheel inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met peper en zout en klop er vlak voor het serveren de in klontjes verdeelde koude boter door.
Hollandaisesaus
6. Zet de gehakte sjalotjes op met het citroensap en enkele lepels water. Laat het vocht zachtjes indampen tot er nog een lepel over is. Zeef het vocht. Voeg de eidooiers toe en klop het geheel au bain marie los. Voeg nu eerst druppelsgewijs en vervolgens in een dun straaltje en al kloppend de gesmolten boter door. Blijf kloppen tot er een mooie gebonden saus ontstaat.
7. Breng de saus op smaak met peper en zout en houd hem (nog steeds au bain marie) warm.

Spinazie
8. Snipper het laatste sjalotje en roerbak de sjalot samen met spinazie in een klontje hete boter.

Presentatie
1. Verdeel de spinazie over de warme borden en leg hier de mul midden op. Schep de rode wijnsaus over de mul en de hollandaisesaus er omheen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst