KookJij

Rode kool eens op een andere manier gepresenteerd

Een heerlijk rode kool eens op een andere manier gepresenteerd recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode kool eens op een andere manier gepresenteerd te bereiden

Snijd de rode kool in 4 stukken. Haal de bladeren van elkaar en verwijder de witte nerven. Snijd de bladeren fijn en was alles grondig. Doe de rode kool in een grote kookpot. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Voeg de appels en het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat met deksel ± 30 minuutjes pruttelen tot alles gaar is. Voeg de azijn, het boterklontje, kaneel en de suiker toe en laat nog even pruttelen.
Haal het stengeltje van de appel, snijd van de bovenkant van de appel het hoedje af en smeer in met citroensap.
Hol de appel voorzichtig uit en smeer in met citroensap gemengd met kaneel. Zet in een voorverwarmde oven op 180 °C en bak deze ± 5 minuten.
Aardappelen koken en puree van maken, doe de overschotjes van de appel, zeer fijn gesneden, gemengd met kaneel onder de puree. Neem een spuitzak en maak nestjes van de puree.
Vul de appels met rode kool, hoedje erop en zet nogmaals een tiental min in de oven en de puree voor een mooi bruin kleurtje.
Haal alles uit de oven vul de pureenestjes met een beetje rode kool, de appels erboven op.
Dresseer alles zeer warm op bord.


Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Saus te vinden op mijn recepten pagina Saus : rode wijn saus met appel hierbij werd een varkensgebraad bij geserveerd .
Even klikken op de foto en hij wordt uitvergroot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Zekers! En dan nog een heerlijk dessert, klaargemaakt door zoonlief en schonedochter:D:D Het was een feest!:D:D
derbyke

derbyke zegt:
Hoe rode kool kan smaken hé gewoon en toch feestelijk ;)en dan nog eens jouw overheerlijke stoofpeertjes een duootje om u tegen te zeggen :);):p
Anna

Anna zegt:
Geweldig! Gisteren klaargemaakt, samen met jouw rode wijnsaus;);) En daarbij een heerlijke, sappige eendenrollade. Een waar feestmaal, we hebben gesmuld!! En natuurlijk, niet te vergeten, mijn overheerlijke stoofpeertjes;););)
XXXXX
derbyke

derbyke zegt:
Dank je Gerda, laat het jullie smaken je laat maar iets weten :)Voor jullie ook fijne feestdagen. Groetjes van ons 3tjes :);):p
truitje

truitje zegt:
Hoi Hilde, wat een prachtig recept is dit. Een hele leuke verrassing voor de Kerst. Ik heb reeds andere plannen maar dit hou ik in gedachte voor nieuwjaarsdag. Ik dacht niet dat het mogelijk was maar je hebt jezelf overtroffen. Geweldig. Fijne dagen allemaal. Groetjes Gerda :p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Anna heel eenvoudig in plaats van een appel een peertje in de plaats waarom niet ;)ben benieuwd voor het dessert zal het wel te weten komen en ben er zeker van zo'n echte familie dan kan de kerstsfeer alleen maar een succes worden. Veel liefs xxx
Anna

Anna zegt:
Denk toch wat betreft de groentjes; lof, spruitjes of jouw rode kool met puree;)Natuurlijk mogen de stoofpeertjes niet ontbreken. Hoorde vandaag van zoonlief dat hij en zijn vriendin het nagerecht verzorgen. Het komt vast helemaal goed!:D:D;);)
derbyke

derbyke zegt:
Dank je wel meiden;)
Anna wat gaat het worden met je duck-rollade ben benieuwd:p nog een fijne zondagavond voor jullie 2tjes ga stilletjes aan beginnen aan het eten...
Eendenborst met appeltjes & peren en de rest zullen we wel zien op kookjij groetjes van ons 3tjes :):p
fabita

fabita zegt:
Wat mooi, Hilde.:p
Anna

Anna zegt:
Oh, oh, wat een plaatje, toch weer!! Zal toch ook wel heerlijk zijn bij de duck-rollade!:D:D;);) XXXX