Recept
« Terug naar recepten
					
						Rode bessen/aardbeienjam
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Rode bessen/aardbeienjam
Met rode bessen struiken in de tuin wordt je vanzelf creatief. Omdat ze hier
thuis de gewone rode bessenjam wel een beetje gehad hebben, en omdat
de combinatie rode bes/aardbei mij wel lekker leek, heb ik de proef op de
som genomen. Deze heerlijke jam was het resultaat.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Regionale
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Rode bessen/aardbeienjam te bereiden
- Ris de bessen van de trosjes en was ze, was de aardbeien doe de kroontjes eraf en snij ze in stukjes.
- Doe de vruchten met het aanhangende water in de pan, voeg de suiker, citroensap en de likeur toe.
- Breng het aan de kook en roer de massa goed door. Laat het ongeveer 5 minuutjes koken.
- Vul de (goed schoongemaakte) potten met behulp van een trechter, draai de deksel goed vast en zet de potjes ongeveer 10 minuten ondersteboven. Daarna kun je ze omdraaien en verder af laten koelen.
- Bewaar ze op een donkere en koele plek. Een geopende pot bewaar je in de koelkast en je kunt het beste elke keer
- een schoon lepeltje gebruiken om er wat jam uit te scheppen.
 
                    





 
					

