Recept
« Terug naar recepten
					
						Risotto met krab en citroengras
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Risotto met krab en citroengras
Een feestelijk, warm voorgerecht
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									carrefour market
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Risotto met krab en citroengras te bereiden
- Snij de boter in blokjes en bewaar in de koelkast. Verhit de schaaldierenfumet. Hak de sjalot fijn, verwijder het eerste blad van de citroengrasstengels en hak ook deze fijn.
 - Laat de sjalot en het citroengras zacht worden in wat olijfolie en fruit er de rijst in, tot die glazig is. Giet er geleidelijk aan de fumet bij met een scheplepel. Wacht tot de rijst de eerste lepel fumet heeft opgenomen om de volgende toe te voegen en herhaal dit ongeveer 18 minuten lang. Roer af en toe zodat de bereiding niet gaat kleven.
 - Voeg de krab, een laatste scheplepel fumet en de boter toe. Meng krachtig om een mooie consistentie te verkrijgen. Doe er de Parmezaanse kaas en het citroensap bij, kruid met peper en dien meteen op.
 
                    