Recept
« Terug naar recepten
					
						Risotto met bacon en gedroogde tomaten
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Risotto met bacon en gedroogde tomaten
Verrukkelijke risotto uit het blad "De smaak van Italie". Ik heb het recept iets aangepast.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Tijdschrift "De smaak van Italie"
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Risotto met bacon en gedroogde tomaten te bereiden
- Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Gedroogde tomaten in grove stukjes snijden.
- Olie verhitten in een hapjespan.
- Ui en knoflook hierin glazig bakken. Gedroogde tomaten en bacon even meebakken. Rijst toevoegen en even roerend meebakken tot korrels glazig zien. Wijn erbij en aan de kook brengen. Als de wijn is opgenomen door de rijst beetje bij beetje de groentebouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is (na plm. 20 minuten).
- Risotto op smaak maken met zout en peper.
- Boter en gesneden basilicum erdoor roeren.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met Parmezaanse kaas en een frisse groene salade.
									 
                    





 
					
