Recept
« Terug naar recepten
					
						Risotto alla Milanese (saffraanrisotto)
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Risotto alla Milanese (saffraanrisotto)
Een heerlijk risotto alla milanese (saffraanrisotto) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									565 kCal energie
																																							
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Tip culinair
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Risotto alla Milanese (saffraanrisotto) te bereiden
Verwarm de bouillon.
Verhit 50 gram boter in een ruime pan met dikke bodem.
Bak de sjalotjes zachtjes glazig in ongeveer 5 min. in de boter.
Voeg de rijst toe en roerbak totdat de korrels mooi glanzen.
Voeg de wijn toe als de rijstkorrels lijken te schreeuwen om vocht
(ze mogen echter niet kleuren)
en roer totdat bijna alles is opgenomen.
Week de saffraan in wat hete bouillon.
Voeg steeds kleine delen bouillon (ongeveer 1 1/2 dl per keer) toe aan de rijst en laat onder regelmatig roeren door de rijst opnemen.
Voeg telkens als het grootste deel is opgenomen de volgende scheut bouillon toe.
Voeg na ongeveer 15 min het saffraanvocht toe.
De rijst is goed als deze nog beet heeft en toch lekker zacht en romig is.
Breng de rijst op smaak met zout en peper, roer 30 gram boter en de helft van de kaas erdoor en serveer.
geef de rest van de kaas er apart bij.
									Verhit 50 gram boter in een ruime pan met dikke bodem.
Bak de sjalotjes zachtjes glazig in ongeveer 5 min. in de boter.
Voeg de rijst toe en roerbak totdat de korrels mooi glanzen.
Voeg de wijn toe als de rijstkorrels lijken te schreeuwen om vocht
(ze mogen echter niet kleuren)
en roer totdat bijna alles is opgenomen.
Week de saffraan in wat hete bouillon.
Voeg steeds kleine delen bouillon (ongeveer 1 1/2 dl per keer) toe aan de rijst en laat onder regelmatig roeren door de rijst opnemen.
Voeg telkens als het grootste deel is opgenomen de volgende scheut bouillon toe.
Voeg na ongeveer 15 min het saffraanvocht toe.
De rijst is goed als deze nog beet heeft en toch lekker zacht en romig is.
Breng de rijst op smaak met zout en peper, roer 30 gram boter en de helft van de kaas erdoor en serveer.
geef de rest van de kaas er apart bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Je zou gedroogde paddestoelen kunnen nemen en die laten weken en dan het nat met de paddestoelen en rijst mengen.
Veel succes:):)
m.v.g. Bert Allers
franeke zegt:
ik zou graag wat meer rijst op tafel serveren, maar eigenlijk gezegd vind ik dat maar een droge bedoening. Daarin tegen eet ik dan wel graag de rijstzakjes van Uncle Bens Express vb op mediterrane wijze! (daar in zit dan wel smaak en daarom geen andere benodigdheden zoals groenten of vis. het is wel de bedoeling niet om een éénpansgerecht op tafel te toveren, enkel als vervanging van aardappelen bedoeld !)
Maar dan heb ik wel niet het genoegen om dit zelf klaar te maken.....
't is misschien raar maar ja .......
Heeft er misschien iemand nog een tipje zodat er meer smaak in mijn rijst komt! :?
                    
franeke zegt:
ik laat je zeker weten hoe het receptje is bevallen...'k ben benieuwd !:)