KookJij

Risi bisi

Een heerlijk risi bisi recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron: seasons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risi bisi te bereiden

Kook de erwten gaar in de kippenbouillon.Schep ze eruit en zet ze apart.Neem een braadpan met dikke bodem,smelt hierin de boter en fruit de knoflook en de lente ui.Voeg al snel de rijst toe en laat al roerend even meebakken.zorg ondertussen dat de hete bouillon klaar staat.Doe steeds schepjes bouillon bij de rijst en laat deze al roerend absorberen.Herhalen tot de bouillon op is en de rijst bijna gaar.Als laatste de wijn erdoor doen.Roer erwten,reepjes parmaham en peterselie door de risotto,evenals de in dunne slierten gesneden gele courgettebloemen.Op smaak brengen met peper en zout.Schaaf parmesankrullen over de risi bisi ter garnering en dien meteen op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst