KookJij

Recept voor Rijsttimbaaltjes met bieslookdressing

Een heerlijk rijsttimbaaltjes met bieslookdressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: 100ideeen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Pel de scampi, verwijder het darmkanaal. Houd de schalen apart. Smelt wat Solo en bak de scampi op hoog vuur, kruid met peper en zout en overgiet met 0,5 dl wijn. Laat verdampen. Houd scampi apart en mix de rest grof.
Pel en snipper de ui. Stoof de helft glazig in Solo en voeg de scampischalen toe. Meng er de tomatenpuree door, laat even meebakken. Verwijder de schalen.
Roer er 150 g rijst door, overgiet met de rest van de wijn en laat verdampen. Voeg beetje bij beetje wat visbouillon toe en laat telkens de rijst het vocht helemaal opnemen.
Meng als de rijst gaar is de scampistukjes en de bieslook eronder.
Reinig de spinazie, blancheer, verfris en duw er het vocht uit. Hak grof. Stoof de rest van de ui glazig in Solo. Voeg de rest van de rijst toe en meng goed.
Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en wacht telkens tot al het vocht is opgenomen. Roer er de spinazie door en kruid bij.
Strijk vier ringen van 7 cm in met Solo. Zet ze op 4 bordjes en verdeel er de roze rijst in. Druk goed aan. Vul aan met de groene rijst.
Mix de bieslook met de olijfolie en de balsamico zeer fijn. Breng op smaak.
Verwijder de ringen en werk af met 2 scampi, bieslook en de dressing.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Addie, solo is boter. groetjes Marijke
addie

addie zegt:
Ziet er erg feestelijk uit, zal het zeer zeker eens gaan proberen. Maar wat is eigenlijk Solo, is dat de olijfolie?
Gr.Addie.