KookJij

Rijstebrij

Een heerlijk rijstebrij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lambert
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstebrij te bereiden

Breng de melk met de rijst aan de kook,draai het vuur laag en laat dit +/- 30 min. zachtjes tot een brij koken.Voeg de vanillesuiker,een snufje zout,een klontje boter,een scheut room,rozijnen,appel,gembersnippers en de kaneel toe.Roer alles goed om en laat dit nog 5 min.zachtjes doorkoken,terwijl je wel moet blijven roeren.Strooi er aan tafel gewone of bruine suiker over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nel

Nel zegt:
Ik heb het nog nooit gegeten wel rijstepap maar dan uit de winkel dus verpakt....
Nu werk ik in een verzorgingstehuis en daar krijgen de mensen het heel vaak maar er blijft nooit iets over en eerder tekort dus ik ga het vandaag zelf maar eens maken. Dus vertel maar hoe en wat het lekkerste is.
Marleen

Marleen zegt:
De dessertrijst is in elk geval wel nog te krijgen, maar staat bij bakmaterialen en puddingen ed
Dus niet bij gewone rijst!
larissa

larissa zegt:
ik koop altijd een zak gebroken rijst in de supermarkt.
Elise

Elise zegt:
Heb dit al 2x gemaakt en het enige is: dat ik een goede manier moet vinden, zodat het niet aankoekt, tijdens het koken. Ik kan wel blijven roeren, dat werkt wel, maar van 1,5 uur roeren, wordt je arm wel erg lam. En boter op de bodem, of olie, geeft zo'n laagje op de rijst, dat vind ik niet zo lekker. Verder echt super.
Enne: Rina, bij de AH hebben ze die dessertrijst gewoon: als het niet bij de rijst staat, kijk eens bij de bakproducten!:)
Rina

Rina zegt:
Zou iemand mij misschien kunnen vertellen waar ik nog een pak dessert rijst kan kopen?
Vanmiddag bij DvdB en AH gekeken maar niet gevonden:(
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Ook wij hebben dit veel gegeten als maaltijd, en vonden het heerlijk.
Kom uit een gezin met 14. Nu woon ik met man en kinderen (3) in Canada en onze dochter en zoon vinden het ook erg lekker maakt het regelmatig in de wintermaanden. Groet Willemien:):p
slaatje

slaatje zegt:
Als kind zijnde heb ik dit echt héél véél gegeten maar niet als toetje, bij ons thuis was het een maaltijd. En ja, we hadden het niet breed met 5 kinderen, maar het was heerlijk. Groetjes Gerda :p:p:p
M.Michels

M.Michels zegt:
Hallo Marleen
Dat is nu juist mijn probleem,die rijst is niet voor zover ik gegoogled heb niet meer in de handel.Maar gisteren heb ik rissotto rijst gebruikt en die was ook heerlijk.Met vriendelijke groeten.p.s.Mijn moeder is 92 geworden en die heeft mijn kinderen gek gemaakt van rijstebrij.Dus ik zet die traditie gewoon door.Groetjes.
Marleen

Marleen zegt:
Hoi, ik heb allang geen rijstebrij meer gemaakt, maar ik gebruikte altijd de paprijst van Silvo.
Mijn oma (nu 95) maakte vroeger al rijstebrij,ze deed ze allemaal op diepe borden die stonden dan allemaal op een rij, in de kelder voor het hele gezin, soms wel 15! Lekkerm et suiker en kaneel.
M.Michels

M.Michels zegt:
Hallo kun je mij vertellen waar ik de echte dessert rijst kan kopen? Ik vind de dessert rijst van Lassie n.l.niet lekker dat is weer snelkook rijst.En mijn moeder zei vroeger altijd al goed werk heeft tijd nodig.
Lambert

Lambert zegt:
Ik heb nu vakantie en ga begin Januari naar Majora voor cruises dus ik ben weer drie maanden van huis. We varen dan in Europa en ik hoop dat het weer beter wordt.
Gast

Gast zegt:
Weer een lekker ouderwets lekkernij. Lambert waar ben je al die tijd geweest?