Recept
« Terug naar recepten
					
						Rijst Nasi Tjabé
						PT35M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Rijst Nasi Tjabé
Een recept uit de Molukken, een soort van Molukse nasi goreng zou je kunnen zeggen
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 35 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Rijst
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Rijst Nasi Tjabé te bereiden
- Verhit in de wadjan de rijstolie en fruit daarin aan de ui tot die glazig wordt en vooeg dan toe de knoflook,de taugé, tomatenconcentraat, ketjap, sambal en klapper. Roer deze mix regelmatig om totdat het er op lijkt dat het meeste vocht is weggekookt.
 - Breek dan een eitje boven deze mix, laat stollen en roer vervolgens weer door.
 - Nu de rijst per schep door de mix roeren tot alles door en door warm is geworden.
 - Serveer met een saté'tje en een groente schotel.
 
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een niet al te droge witte wijn of thee of bier.
									
                    