Recept
« Terug naar recepten
					
						RIJST Nasi Kunyit
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			RIJST Nasi Kunyit
Een heerlijk rijst nasi kunyit recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Overig
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe RIJST Nasi Kunyit te bereiden
  1).Verhit de olie en fruit daarin aan de uien en knoflook.
2).Wanneer de uien zacht en glazig worden de kunyit er bij doen en de peper en het zout naar smaak.
3).De rijst mag er bij en wanneer die een paar minuten heeft staan fruiten,mag alles,inclusief het vocht in de grote schaal of pan met de takjes thijm.
4).Pan of schaal afdekken en in de oven schuiven en daar 45 minuten laten staan.
5).Pan of schaal uit de oven halen en de rijst voorzichtig met een vork los werken.
										2).Wanneer de uien zacht en glazig worden de kunyit er bij doen en de peper en het zout naar smaak.
3).De rijst mag er bij en wanneer die een paar minuten heeft staan fruiten,mag alles,inclusief het vocht in de grote schaal of pan met de takjes thijm.
4).Pan of schaal afdekken en in de oven schuiven en daar 45 minuten laten staan.
5).Pan of schaal uit de oven halen en de rijst voorzichtig met een vork los werken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Deze rijst kan voor alles en nog wat worden gebruikt,maar vooral als begeleider van gerechten uit India,met name de kerrie gerechten.
									 
                    
 
					