Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Kunyit
PT60M
RIJST Nasi Kunyit
Een heerlijk rijst nasi kunyit recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Kunyit te bereiden
1).Verhit de olie en fruit daarin aan de uien en knoflook.
2).Wanneer de uien zacht en glazig worden de kunyit er bij doen en de peper en het zout naar smaak.
3).De rijst mag er bij en wanneer die een paar minuten heeft staan fruiten,mag alles,inclusief het vocht in de grote schaal of pan met de takjes thijm.
4).Pan of schaal afdekken en in de oven schuiven en daar 45 minuten laten staan.
5).Pan of schaal uit de oven halen en de rijst voorzichtig met een vork los werken.
2).Wanneer de uien zacht en glazig worden de kunyit er bij doen en de peper en het zout naar smaak.
3).De rijst mag er bij en wanneer die een paar minuten heeft staan fruiten,mag alles,inclusief het vocht in de grote schaal of pan met de takjes thijm.
4).Pan of schaal afdekken en in de oven schuiven en daar 45 minuten laten staan.
5).Pan of schaal uit de oven halen en de rijst voorzichtig met een vork los werken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Deze rijst kan voor alles en nog wat worden gebruikt,maar vooral als begeleider van gerechten uit India,met name de kerrie gerechten.