KookJij

Rijst Nasi Kuning II met Gefrituurde uitjes

Een heerlijk rijst nasi kuning ii met gefrituurde uitjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 105 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Jan A. en Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst Nasi Kuning II met Gefrituurde uitjes te bereiden

Uitjes: (Doe dit één of meerdere dagen voor het maken van de rijst).
1).Ipv de uien te snijden met een mes kunnen we ook een mandoline gebruiken.
2).Doe de uien in de plastic zak met het zout en de suiker en schud dat goed door elkaar.
3).Voeg de bloem toe en zorg er voor dat uien goed worden bedekt door een laagje bloem.
4).Stort de inhoud van de plastic zak in een grote zeef en schud het overtollige bloem weg door de zeef.
5).Frituur de uitjes in de olie die op 180 graden Celsius staat.(Niet alles tegelijk om de temperatuur van de olie niet te veel laten afkoelen.)
6).Bedek een bakplaat met keukenpapier en stort de goudgefrituurde uitjes daarop en laat verder drogen in de voorverwarmde oven.
7).Bewaar de uitjes in een goed afsluitbare doos of stopfles tot gebruik.
RIJST:
8).Verwarm de lepels olie in een pan met dikke bodem en fruit daarin aan de uien, knoflook en kunyit tot de uien zacht zijn geworden. Door geregeld te roeren voorkomt men het aanbranden van de knoflook.
9).Voeg de rijst toe en werk de rijst goed door het uienmengsel.
10)Voeg de kokosmelk (santen) toe en breng snel aan de kook. Doe dan de salam er bij en de gemberrasp en roer goed door gedurende 1 minuut.
11).Dan deksel er op en in de oven zetten.
12).Na 20 minuten zou de rijst gaar moeten zijn. Haal dus na die tijd de pan uit de oven en werk de rijst los met 2 vorken.
Wanneer de rijst nog niet gaar is, dan de pan aangevuld met wat vocht (en doorroeren svp) weer even terug zetten in de oven. Daarna de salam verwijderen.
Warm houde in de oven die dan op 50 - 60 graden is gezet.
DE AANGEGEVEN KOOKTIJD IS EEN TOTAAL VOOR DE UIEN (45 MINUTEN) EN DE RUST(60 MINUTEN)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De nasi kuning met de uitjes kun je zo eten als warme hap of als onderdeel van een feestmaal met andere gerechten samen.
Optioneel kun je nog andere kruiden toevoegen aan de rijst, zoals ketumbar, lombokjes, sereh, pandang, enz.
We drinken er een biertje bij of een witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst