Recept
« Terug naar recepten
					
						Rijst met kippenragout en doperwten
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Rijst met kippenragout en doperwten
Een heerlijk rijst met kippenragout en doperwten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Tania Heeren
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Gevogelte
 - > Hoofdgerechten - Rijst
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Amerika
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Rijst met kippenragout en doperwten te bereiden
 Zet de kip in een pan waar hij net in past onder water en voeg wat zout en peper toe. Kook gedurende een uur. Haal het kippenvlees van de botten en snijd het klein.
Kook de rijst en doperwten zoals je gewend bent (of volgens aanwijzing op de verpakking).
Snijd de ui in kleine blokjes en fruit deze in de boter glazig. Roer de bloem er doorheen zodat er een klont in de pan ontstaat. Voeg een beetje van de kippenbouillon aan toe en roer totdat het mengsel weer glad is. Herhaal dat totdat je een ongeveer even grote hoeveelheid saus hebt als kipstukjes. Voeg dan de kerriesauspoeder toe. Is de poeder helemaal opgenomen in de saus breng dan de saus op smaak met peper en worcestershiresaus (ongeveer 1 lepel). Doe als laatste de stukjes kippenvlees erbij en roer goed door.
									Kook de rijst en doperwten zoals je gewend bent (of volgens aanwijzing op de verpakking).
Snijd de ui in kleine blokjes en fruit deze in de boter glazig. Roer de bloem er doorheen zodat er een klont in de pan ontstaat. Voeg een beetje van de kippenbouillon aan toe en roer totdat het mengsel weer glad is. Herhaal dat totdat je een ongeveer even grote hoeveelheid saus hebt als kipstukjes. Voeg dan de kerriesauspoeder toe. Is de poeder helemaal opgenomen in de saus breng dan de saus op smaak met peper en worcestershiresaus (ongeveer 1 lepel). Doe als laatste de stukjes kippenvlees erbij en roer goed door.
                    
jennypiet zegt: