KookJij

Ricotta-bosbessentaartje

Een heerlijk ricotta-bosbessentaartje recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ricotta-bosbessentaartje te bereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met een cirkel van bakpapier.
Bevochtig de randen van de springvorm, maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine, meng met de gesmolten boter.
Druk dit aan op de bodem van de springvorm.
Zet afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Laat de gelatine weken in koud water,
Verwarm de bosbessenjam met twee eetlepels water in een steelpannetje,
Knijp de gelatine goed uit en laat ze al roerend oplossen in de warme jam, roer de ricotta goed los in een kom en klop de bosbesgelei er gelijkmatig doorheen.
Snijd een deel van de bosbessen wat fijner en bewaar de rest voor de topping.
Meng de gesneden bosbessen ook door het mengsel.
Verdeel alles over het biscuitdeeg, schud een paar keer om luchtbellen te verwijderen en strijk de bovenkant glad.
Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. verdeel voor het serveren de bosbessen over de taart.
Snijd de randen met dun mesje los en verwijder de rand van de springvorm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lkemper

lkemper zegt:
Als mijn bosbessen rijp zijn, ga ik de taart proeven!